Over het Project

Mensen met zeer uiteenlopende levens wonen nu samen onder één dak. Oud-missionarissen, groentevrouwen, kampoverlevers, postbodes, benedictijnen en Bach-liefhebbers. Menigeen 85+, weinigen oud. Al deze mensen hebben boeiende verhalen te vertellen. Verhalen over het leven vroeger, maar ook over het leven hier, nu. Boeiende, treurige, mooie verhalen vol twijfel, plezier & menselijkheid.

 

Niet van Gisteren; een kijk- & luisterproject voor, met en door ouderen. Luisterportretten vertellen over het leven van een groep 80 +ers in Park Zuiderhout, Teteringen (Breda). Ontmoet Broeder Wiro, Nelie, Mevrouw Beekes, Marilou, Cees & Jeanne, Pater Wooning en de Scheutisten. Interactieve installatie Villa Vesper verhaalt over thema’s die ons opvielen en spelen in het huis, zoals: de verkiezingen, de praktische kant van verhuizen, hoe vesperdiensten te zingen als 80 +er.

 

Een samenwerking tussen Weerthof & Pagée en Visual Storytellers Kehrana van Sloten en Irene Jelier.

 

Villa Vesper

In deze interactieve installatie kan men met een druk op de knop op ontdekkingstocht door Park Zuiderhout. Wat maakt het huis bijzonder? Welke ogenschijnlijk triviale onderwerpen zijn toch kenmerkend en van belang voor de dynamiek in het huis?

 

 Natuurlijk zijn er een kapper en een winkeltje, maar welk huis heeft er een kleurenblinde broeder die computerkunst maakt?

 

In de 15 animaties en bewegende illustraties wordt u even meegenomen in de wereld van de bewoners van het huis.

 

De Luisterportretten

De tien luisterportretten zijn een kijkje in het leven van de afgebeelde personen. De Scheutisten, een groep gepensioneerde missionarissen, vertellen ons over hun leven in verre landen en hoe het is om weer terug te zijn. Meer Schuller wil graag zwemmen en Jeanne ziet hem liever in de kerk. Broeder Wiro verteld ons meer over zijn computerkunst en het belang van harmonie en schoonheid in het leven.

 

Elk individu heeft een bijzonder verhaal, soms grappig, soms verdrietig, maar vooral ook heel wijs en sterk.

 

De luisterportretten komen binnenkort online

Stedelijk Museum Breda/NEXT

De Openingen

De Techniek/Bouwen

Onderzoek in Park Zuiderhout

Algemene Voorwaarden

Kehrana van Sloten| Breda | Tel. 0634564777 | KvK. 71197672 |

NL28 INGB 0000 2517 16